* HCBM Nytårs Cannonball * Lillejuleaften Marathon * Grenaa 6 Timers *FBM * H.C.Andersen Marathon * Nordborg Marathon * 24 Timer Ved Havet * Copenhagen Marathon *Haspa Marathon Hamburg * Korup Halvmarathon *FBM * Stiftens 4. Etape * Rydså “Søren Kuhlmann Edition” * Vognbølparkens Marathon * Randdal Cannonball * Rydså Nytårs Stram Op Marathon *

Løbeåret 2017 i Medaljer

medaljer

HCBM Nytårs Cannonball

***December***

42.2 Finish

42.2 Finish

Årets sidste Marathon løbet i Hollufgård området i mudder og godt humør…4 omgange a 10,55 km.

Jeg løb de første 2 omgange med Kristian Cecil og holdt det samme tempo resten af omgangene.

Energi indtagelsen stod på Coca Cola og vand half and half og en 32Gi Endure Sport Chews 50 gram. Dog skal jeg lige blande lidt elektrolyt i colaen næste gang. Men ellers en perfekt optagelse.

Jeg løb i tiden 3.24.05

Lillejuleaften Marathon

***December***

D. 23. løb jeg som Alf alias Nisse i Fruens Bøge området med lidt Nissetømmermænd og alt for meget julekonfekt i kroppen. Jeg kom igennem på viljen og erfaringen og det blev alligevel en god Jul i år.

Jeg løb i tiden 3.30.34

Grenaa 6 Timers løb

*****November*****

Grenaa 2017 6 timers

Jeg må sige…det går ikke altid som man har planlagt, ønsker og skulle kunne…Jeg var i mit livs form og det kunne kun gå godt…Men alt gik galt…mere vil jeg ikke skrive…jeg er godt klar over det…Jeg løb de 56,088 km på 4.38.37,3 timer…så det blev ikke til de 6 timer og 72+ km.

FBM Efterårsferie

***Oktober***

Perfekt løbevejr i Fruens Bøge…15 grader…overskyet og lidt fugtigt og en lille smule vind må være det ultimative restitution marathon når der lige skal nogen kilometer i benene midt i Oktober.

Jeg valgte mine trænings sko Topo Ultrafly som jeg nu har løbet 700 km i og jeg må sige de giver stadig den støtte som de gjorde som nye og pasformen er bare i orden.

Vi løb på en rute som vi skulle igennem 6 gange rundt om Munke Mose og Skovsøen, hvor jeg fik godt selskab af Thomas Steenberg  på alle 42 km og vi løb i tiden 3.26.09

Så det var en rigtig hyggelig dag i Fruens Bøge med et super depot og god brunsviger og lige få hilst på hele løbefamilien.

H.C.Andersen Marathon

*****Oktober*****

HCA Marathon 3km

HCA Marathon 3km

Forberedelserne var perfekte…træningen var optimal…skadesfri…super løbesko fra Topo…samt vægten var perfekt…den diæt jeg havde været på 6 uger forinden var også super… som jeg fik masser af energi af..(low fodmap) meeeen der var bare det problem at de sukkertyper man indtager under sådan en diæt er ikke den type man bruger under et marathon…så alt hvad jeg indtog blev bare i maven og det var bestemt ikke rart efter 20 km…Det gik så ud over hastigheden efter de 20 km fordi jeg ikke optog vandet og sukkeret, så på sidste halvdel gik jeg ned med 30 sekunder pr. km. Så jeg måtte kaste op da jeg kom over målstregen…hvilken lettelse… 😉

Vejret var perfekt og forholdene helt i top…så jeg havde ingen undskyldning for ikke slå PR.

Det var det der holdt mig igang og slog min PR med 16 sekunder og løb i tiden 2.57.03

Alligevel var jeg ikke tilfreds..men under omstændigheder så burde jeg være det. 🙂

Nordborg Marathon

****August****

Nordborg Marathon 2017

Nordborg Marathon 2017

Det var endnu en dejlig varm dag på Als og der var deltager rekord i år, så det kunne kun blive godt. Feltet på marathondistancen var ekstra hård i år, da Teklu Getu Metaferia stillede op og løb i en fantastisk tid 2.39.59 og ny løbsrekord. Jeg løb efter at ramme pace 4.15 på første halvdel og det lykkedes også og det var fedt at ha 2 stærke løber med fra starten som kunne holde farten. Desværre udgik den første efter 12 km og den sidste efter 18 km og så måtte jeg løbe resten alene. Teklu Getu førte allerede med 13 minutter efter 21 km og dem bag mig forsvandt stille og rolig…så tempoet blev sat ned og jeg havde fokus på at løbe efter pr på ruten samt holde min 2. plads. Det er en fed rute med det hele fra græs, grus, asfalt, stier og byløb. Som jeg har sagt før er det en af det bedste løb i sin klasse i danmark. Jeg løb mit 35. marathon i tiden 3.05,27.

24 Timer Ved Havet

****Juni****

12 timer ved havet

12 timer ved havet

Mit Ultra løb nr. 2 blev løbet i det Nordlige Jylland i havnebyen Sæby med alt fra græs, grus og havudsigt. Temperaturen var faktisk perfekt, men vinden og regnen blev lidt af en udfordring.

Mit mål var at løbe mellem 120 km og 140 km…det var ud fra min form m.v… men der var så ikke taget højde for at jeg 2 uger før var på Vikingetogt til København og havde fået overbelastet min højre lysk samt i lænden pga mange sværdkampe.

Det blev heldigvis ikke værre undervejs, men der kom jo så andre kriser på de 12 timer og det var maveproblemer…det startede ved 63 km, men det gik i sig selv, men det kom igen ved 83 km og blev løst ved at drikke en halv liter vand en pandekage og lidt cola hurtigt og en kæmpe bøvs og så var jeg løbende til de 108 km… men så kom løbermaven fordi jeg kom til at spise et stykke brunsviger som ikke var planen og så måtte jeg simpelthen på potten… utroligt nok var jeg godt løbende igen efter 3 km, hvor der kom ro i maven. Men desværre var de 12 timer ved at rinde ud…var selvfølgelig lettet men også øv øv nu hvor jeg havde fået det godt igen…

Det er en psykologisk kamp når man løber ultra…det gælder om at tænke positivt også selvom det gør ondt og du har krise…det gælder om at snyde hjerne på den sunde og rigtige måde. Det kan du kun gøre ved at du kender din krop og det gør du kun, hvis du prøver at presse den engang imellem til det ukendte.

Jeg løb 119,92 km … 60 omgange på de 12 timer. Mit ur sagde 121.5 km så jeg troede først at jeg havde fuldført missionen…blev lidt skuffet først…men hvad…du har fuldført et 12 timers med ondt i kroppen fra starten. Mission Godkendt.

Copenhagen Marathon

*****Maj*****

Vikingen

Vikingen

Plan B var Copenhagen Marathon, hvis Hamburg Marathon gik helt i vasken…Men Hamburg forløb jo sådan ok, men ikke helt den plan som jeg ønskede fra starten.

Jeg må jo også indrømme nu at min form slet ikke er god nok til det mål og at Copenhagen Marathon er alt for tæt på til at jeg kunne nå den form. Så jeg har udsat min PR Stunt til efteråret og så skulle Copenhagen bare være en oplevelses Marathon.  Så hvorfor ikke være klædt ud og hvorfor ikke en rigtig viking. Det blev så til den største fest jeg nogensinde har oplevet.

Sikke en fest…Københavnerne kan bare det der…Vejret var perfekt og tilskuerne var i godt humør.

Jeg startede midt i feltet vil jeg tro og arbejdede mig langsom frem. Min plan var bare at løbe den på 3.30.00 men tilskuerne fik mig til at løbe lidt hurtigere og kom i mål i tiden 3.23.51

Copenhagen Marathon har virkelig gjort et godt stykke arbejde ude på ruten og det giver helt klart 5 Stjerner herfra.

 

Haspa Marathon Hamburg

*****April*****

Hamburg Marathon starten

Hamborg Marathon starten

Mit første store og udenbyens Marathon var i Hamborg og sikke et arrangement. Det var total professionelt og sikkerheden var bare iorden…der var politi på hver gadehjørne og alle hjælperne var i godt humør. 5 Stjerner herfra.

Men vejret levede sit eget liv og det var desværre ikke helt iorden…5 grader – Regn – Blæst – Hagl – Sol.

Det var faktisk første gang jeg skulle løbe stærkt i koldt vejr og var meget usikker omkring, hvad jeg skulle ha på…brugte nok lidt for meget energi på at tage den beslutning…Men jeg kan sige…hvis du vil løbe PR….tage så lidt på som muligt…selv en singlet på sådanne en dag som 5 grader er super…tænk ikke på det…du kommer ikke til at fryse…bare ha ekstra “smid væk tøj” på lige inden starten.

Ruten og tilskuerne er i topklasse i Hamborg…jeg troede faktisk ruten var helt flad, men det var den ikke, den var mere alsidige og det var oplevelsen…Hamborg har det hele…Jeg forstår godt hvorfor Marathon løbere vender tilbage til hamborg.

Jeg løb efter en PR i Hamborg og det gjorde jeg også og det gør rigtig mange…desværre blev mit PR Stunt ikke så stort som jeg havde håbet på…selvfølgelig er der mange faktorer der spiller ind og jeg har også fundet dem alle sammen…den største var det desværre et forkert valg af løbesko…da jeg gik ud fra at samme Navn og Model…ikke var forskellig fra sidste…det var det så denne gang.

Jeg følte ikke den kontakt med asfalten som jeg ønsker og pasformen var heller ikke lige så god og den vejede også lidt mere…så ja de må ha ændret skoen…Min fejl det skulle jeg lige ha været lidt mere kritisk omkring de sidste 14 dage før løbet.

Men nu tager jeg det som et tegn på at jeg ikke er færdig med det PR Stunt…så jeg er klar igen om 5 måneder.

Jeg løb en positiv split…ikke det bedste og slet ikke det sjoveste…Men jeg løb i tiden 2.57.19 og det blev en PR med hele 2 min og 27 sek. Jeg var lidt skuffet da jeg kom i mål…men nu hvor jeg har sovet på det…så er jeg sgu godt tilfreds…jeg har meget mere i mig endnu…og jeg glæder mig til næste PR Stunt.

 

Korup Halvmarathon

****April****

Korup Halvmarathon

Korup Halvmarathon

Det sidste lange løb inden PR Marathon passede lige med Korupløbet og her skulle jeg bare løbe i mit marathon tempo…men puha hvor var det hårdt de første 10 km, det var jo ren bakketræning og jeg skulle holde min puls på ca. 160…Det holdt ikke i det kuperet terræn…men troen var der alligevel…for da jeg kom over stregen havde jeg lavet en flot negativ split samt der var meget mere at give af…det skulle der jo også helst også være, når man skal løbe det dobbelte…Jeg løb de 21,0975 km i tiden 1.23.36.

Fruens Bøge Vinteren er snart slut

***Marts***

Fruens Bøge Vinteren er snart slut

Fruens Bøge Vinteren er snart slut

Mit sidste marathon inden det store PR Marathon blev hos Familie Fruens Bøge og jeg skulle bare holde min plan som var at jeg skulle holde en gennemsnit pace imellem 5.20 og 5.40 så benene stadig var friske til næste uges træning. Jeg løb sammen med Claus Batiste og vi havde en rigtig hyggelig tur rundt om Munke Mose og Fruens Bøge og forbi Odense Zoo på en dag hvor der var masser af mennesker på stierne. Det var en god dag i løbeskoene med løbetosserne. Jeg løb i tiden 3.45.59.

Stiftens 4. Etape

***Marts***

stiftens-4-etape

Halvvejs inde i mit Marathon Projekt på 16 uger skulle formen lige tjekkes efter alle de rolige og langsomme kilometer igennem vinteren og en hel del elastik og styrketræning lå også bag. Så den lange distance på 12 km passede lige ind i min plan den weekend. Der plejer altid at være en hel del hurtige løber fra Odense med så det var ikke et placeringsløb for mig…men mere hvor lå jeg henne formmæssigt…Vejret var ikke på vores side den dag…blæsende, regn og kulde holdt de gode løbere væk den dag….Mit tempo var jeg ikke helt tilfreds med… den lå dårligere end sidste år på samme tid…men det gode var at jeg følte hele tiden overskud og løb hurtigere og hurtigere hele vejen igennem og sluttede af med en kanon spurt den sidste km, da jeg lige pludselig øjne muligheden for en 3. plads…den fik jeg så 20 meter før mål. Så det blev et gratis løb for mig. 🙂

Selvom min pace var langsommere end sidste år…så havde jeg det mere overskud da jeg kom i mål at jeg er helt rolig omkring min form, for nu begynder foråret og mine muskler er trænet op til de hurtigere løb den sidste halvdel før det store  PR Marathon. Jeg løb de 12 km i tiden 46.48.

 

Rydså “Søren Kuhlmann Edition”

***Februar***

Rydså "Søren Kuhlmann Edition" Marathon

Rydså “Søren Kuhlmann Edition” Marathon

Projekt Marathon PR blev løbet i et hyggetempo de første 14 km, men måtte sætte tempoet op for ikke at komme over de 4 timer…men hyggeligt var det sammen med Ricky Banden…Men endnu engang var Morten Iversen godt løbene og overhalte mig allerede med en omgang efter ca. 26 km, men jeg besluttede hurtigt at ville løbe sammen med ham i hans tempo i godt selskab hen til depotet (ca. 3 km) og så løbe de sidste 13 km i en pace på ca. 5-5.15 så jeg kunne komme op til Kuhlmann Banden på de sidste 6 km og løbe resten i pace 5.23 i godt selskab. Vi kom ind i tiden 3.47.32 med friske ben. En rigtig god dag sammen med løbetosserne og hygge med Matilde og Mette Munk fastelavnsboller og Hot Coffee bagefter.

 

Vognbølparkens Marathon

***Februar***

Vognbølparkens Marathon

Vognbølparkens Marathon

Projekt Marathon PR kræver både kilometer i benene samt tålmodighed….det første kommer helt af sig selv når man løber Cannonball Marathon…men tålmodighed skal der arbejdes med…

Det var første gang jeg var hos Vognbølparkens Marathon i Esbjerg…desværre kom jeg lidt for sent, så der var ikke tid til at falde lidt til ro inden starten…så det var bare ud af bilen og starte uret og så afsted….så jeg tænkte fuck det hele og løb i et tempo som passede til dagen…den fandt jeg hurtig…men desværre var den ca. 25 minutter for hurtigt..altså over 30 sek. hurtigere pr. km…det kan faktisk mærkes bagefter, når man har haft en hård trænings uge inden…så mit gamle springerknæ “sprang” ud igen…øvøv…men det positive er at det var godt det ikke skete om en måned…nu står den bare på de knæøvelser som jeg har undgået i snart et helt år..skulle gerne være klar igen på fuld styrke om en måned….nu må jeg snart lære det.

Super hyggeligt arrangement hos Vognbølparkens Marathon…ultra fed rute og godt humør i iskold astmofære når vinter er bedst.

Planen var hvis jeg havde tålmodighed den dag…at løbe et sted imellem 3.45 – 4.00 timer…men jeg løb i tiden 3.24.00.

 

Randdal Cannonball

***Januar***

Projekt Marathon PR kræver kilometer i benene og hvorfor løbe alene 32 km, når man kan løbe et socialt cannonball marathon istedet og så vælge at løbe lidt langsommere. Randdal er et godt arrangeret løb i Fredericia i et rimeligt kuperet område…så alle musklerne bliver godt brugt på denne rute som skal løbes 6 gange.

Gode omklædningsforhold med badefaciliteter og opholdsrum og denne gang med varm suppe efter løbet. Altid hyggeligt hos fredericialøberne. Jeg holdt min plan som stadig er at løbe mellem 3.45 og 4.00 timer. Så jeg løb i tiden 3.46.15.

Rydså Nytårs Stram op Marathon

***Januar***

Rydså Stram op Marathon

Rydså  Nytårs Stram op Marathon

Mit første marathon hos Morten Iversen Aka Pandekagehuset som frembringes af vores alle sammens Lone…duften af pandekager hver gang vi runder depotet….det er bare iorden.

Vi løber en rute på 6 omgange med en prolog på ca. 2 km først…det er en dejlig lidt kuperet rute rundt om rydså og forbi jernalderlandsbyen med ca. 4.5 km grussti og ca. 2 km asfalt. Et rigtig godt hyggemarathon som lige passer ind i mit træningsprogram hvor jeg skal løbe en pace på 5.30.

Det var en rigtig god dag, hvor der var tid til at hyggesnakke og vejret var perfekt…tak til Ole og Hans for en hyggelig tur og de sidste 10 km sammen med Ulrik Pihl i et godt tempo. Det var bare en god dag.

Jeg løb i tiden 3.50.34

Profil 2017
Dagbogen