* Middelfart Cannonball * Grenå 6 timers løb * Randdal Cannonball * Skagen Marathon * HCA Marathon * Nordborg marathon * Viborg 100 km DM * FSM Extrem Maraton * 24 timer ved havet * Eventyrløbet * Haj Hannover Marathon * Stagsevold Trail Cannonball * Rydså Marathon * MarathonDanmark Thurø * HCBM Pandekage Cannonball *

Årets 3 højdepunkter

Årets højdepunkter 2018

Årets højdepunkter 2018

Hannover Marathon April…HCA Marathon September…Skagen Marathon Oktober

Middelfart Cannonball

***December***

Årets sidste marathon blev løbet hos Middelfart Cannonball ved den gamle lillebæltsbro. Det blev en våd omgang i skoven som skulle løbes 8 gange på den fedeste rute jeg længe har løbet.

Men for den lede, hvor var den hård… glad for at det var årets sidste løb inden løbefri juleferie.

Jeg havde et mål om jeg bare skulle løbe under 4 timer og slappe lidt af og kun få lidt kilometer i benene, men jeg fik min sag for…det tempo jeg lagde ud i og som var de kræfter jeg havde tænkt mig at bruge idag, så ville tiden sige 4 1/2 time og det var ikke planen…så tempoet blev sat op og damn det var hårdt, men vildt sjovt med de vilde sving op og ned i et lidt mudderet terræn…

Det er næsten nye ruter hvergang hos Middelfart Cannonball…så man ved aldrig hvor hårdt det bliver…spændende…

Det blev en god dag ved havet, skoven og broen…løb i tiden 3.44.04

Grenå 6 Timers Løb

*****November*****

Grenå 6 timers 2018

Grenå 6 timers 2018

Det var dagen for revanche for det dårlig løb sidste år, hvor jeg fik maveproblemer og måtte udgå efter 56,088 km (4.38 timer). Så der var sat ekstra fokus på energiindtaget denne gang. Trænings-mængden har været den samme mere eller mindre hele året som sidste år.

Mine sidste 4 løb efter 100 km i Viborg….har jeg testet hvad jeg skal indtage og hvor meget… og nu mener jeg at jeg har fået skruet den rigtige mængde…hvor, hvornår og hvordan.

Det virkede…overhovedet ingen maveproblemer under løbet…det var en ren fornøjelse samt jeg måske godt kunne indtage lidt mere sukker efter 30 km uden problemer.

Opskriften er for mig…små mængder sukker i starten og let stigende frem til 27 km og derefter en gel hver 10. km og hele tiden holde mig til under 50 gram sukker pr. time fremefter. Efter 4 timer indtog jeg lidt toast med peanutbutter og det hjalp virkerlig lysten til at indtage mere sukker…for sukker det har du brug for selvom kroppen ikke længere har lyst til det søde.

Summa Summarum?

summa summarum hold væske (elektrolyt) og sukker hver for sig.

Jeg valgte at starte lidt roligt ud i pace 5.00 de første 3 omgange da jeg ikke var helt sikker på at massagen havde fået den overbelastningskade jeg havde i læggen under kontrol. Men det havde den og jeg satte tempoet op i pace 4.30 til jeg nærmede mig de 4 timer og måtte så erkende at selvom tempoet var super duper, så begyndte kroppen langsomt at blive træt på en søvnig måde..en følelse jeg ikke har oplevet før…enten har jeg ikke været motiveret nok til løbet eller så kunne jeg se at jeg havde opnået det jeg kom efter…ihvertfald så skal jeg arbejde med at holde fokus i længere tid og troen på at jeg godt kan løbe længere…her kunne en mental-coach nok ha hjulpet mig med hvad jeg skulle holde fokus på.

Efter den første time lå jeg nummer 3 og efter 2,5 time tog jeg 2. pladsen og efter 3,5 time tog jeg 1. pladsen…men efter lidt nedgang i tempoet og for lange pauser i teltet, hvor jeg brugte lidt for meget tid på at følge hvordan jeg lå og hvor de andre var…ja…det har jeg nok mistet over 6 minutter på ialt…det var dumt…for jeg blev overhalet af en motiveret og utrolig godt løbende ung mand som tog mig med 600 meter inden hornet lød.

Jeg er alligevel super glad for min præstation…de fejl jeg lavede undervejs samt hvad jeg skal optimere til næste gang har givet mig motivationen tilbage..

Jeg lavede en ny PR og løb 73,292 km på de 6 timer.

Tak for et super godt arrangeret løb.

Randdal Cannonball

***Oktober***

Mit 4. Marathon hos Fredericia Løbeklub og altid god stemning og super forplejning. Vejret var mega godt omkring 20 grader og meget lidt vind. Ruten er 7 km og skal løbes 6 gange i et let kuperet landskab. Jeg skulle idag prøve at indtage en 32 gi gel ved 22,5 km…dog kun halvdelen og igen ved 32,5 km all down. Det var perfekt..undervejs indtog jeg 32 gi tabs fra 2,5 gram og frem til 10 gram hver 5 km.

Jeg holdt et stabil tempo hele vejen rundt i pace 4.50 og løb i tiden 3.23.50.

Skagen Marathon

****Oktober****

skagen-marathon-medaljer

Skagen Marathon Medaljer

Turen til skagen har været planlagt længe og skulle kun være en oplevelse-marathonløbetur og få nogen kilometer i benene. Planen har været at få 3 marathon i benene på 14 dage, så det skulle være et hyggeløb på omkring 3.30-3.45 timer. På første omgang løb jeg i tiden 1.52 timer og fik rigtig hyggesnakket i godt selskab. Sidste omgang følte jeg at tempoet måtte lidt op og jeg løb alene de sidste 21 km og kom igennem på 3.36.14. Ruten løbes 2 gange og er utrolig flot…havet, klitter og byløb er en god kombination. Flot arrangeret og gode depoter og godt mærket op og mange frivillige på hele ruten.

Jeg indtog en gel ved 27,5 km og 37,5 km og det virkede rigtig godt…næste gang skal det ske ved 22,5 km og 32,5 km.

HCA Marathon

*****September*****

HCA 2018

HCA 2018

Med 2 hurtige Marathon løb om året…så var det dagen, det skulle ske og målet var at komme under 2.55. Alt var jo faktisk perfekt…vejret… ruten…kroppen…og det var dagen hvor energiindtagelsen skulle afprøves. Det var næsten perfekt…for jeg gik sukkerkold ved 27,5 km og frem til 35 km….men planen skulle holdes og ved 37,5 km skulle gelen 32 gi først indtages (kan godt se nu at det var lidt for sent, men den var nu kun til backup… Pga. tidligere problemer med gels) ….undervejs har jeg indtaget 32 gi tabs fra 2,5 gram og frem til 10 gram…men det var ikke nok og næste gang skal gelen indtages ved 27,5 km og igen ved 37,5 km. Væske indtaget var super duper…men mistede tid pga mangel på sukker. Ved 39 km fik jeg energien tilbage og fik gang i kroppen igen og nåede lige i mål i sidste øjeblik. Løb i tiden 2.54.34. Jeg er super glad og tilfreds.

Nordborg Marathon

****August****

Nordborg 2018 halvvejs

Nordborg 2018 halvvejs

Med kun en uges hvile efter 100 km i viborg…var tiden inde til et marathon på Als. Det er simpelthen et marathon i udvikling, det bliver bedre og bedre for hvergang og ruten er ikke for tøsedrenge. Der er det hele som jeg tidligere har skrevet…bakker, grus, græs, asfalt, natur og byløb.

Jeg ville være glad for bare at gennemføre idag og alt under 4 timer var bare iorden og et drømmeløb ville være under 3.30…og hvad skete der lige…jeg lagde langsomt ud og sikkert øgede jeg tempoet igennem hele løbet uden problemer med hverken mave eller de enormt tunge og ømme ben.

Hvad kunne ikke være bedre end af få en selfie med Kim Hammerich halvvejs inde i løbet.

Vejret var total perfekt…ingen vind, super temperatur og fugtigheden bare iorden.

Energiindtag:

Vand efter hver 5. km med 50 ml – 100 ml – 150 ml – 200 ml efter de 20 km.

32Gi tabs fra 7,5 km 12,5 km osv. med halv tab og så 1 tab og efter 22,5 km 2 tab.

Det fungerede bare total og første gang jeg har løbet et marathon uden problemer med maven og det får så hele kroppen til at virke og benene havde bare lyst til at løbe og løbe.

Jeg løb i tiden 3.14.32 og super tilfreds.

Viborg 100 KM

****August****

Jeg havde store forventninger til løbet…alt fra hvad jeg skulle indtage af energi, elektrolytter og vand og hvornår det skulle pr. omgang…men desværre fik jeg det lidt skidt ugen op til løbet og nåede ikke at komme mig helt på dagen. Jeg fik testet hvad jeg skulle indtage og hvor meget i mængde af væske og sukker samt de fejl jeg lavede på dagen, har jeg lært af.

Vejret var perfekt…måske lidt for blæsende, men temperaturen var bare iorden.

Det er virkelig godt arrangeret og ruten er rigtig god…dog ikke så flad hele vejen rundt som lovet, men det gør det bare mere sjovt.

Maveproblemer

Selvom jeg havde problemer med kroppen prøvede jeg at holde min pace som planlagt, men den holdt kun til de ca. 50 km og så måtte jeg give op med at holde tempoet…simpelthen pga maveproblemer. Omkring de 82 km fik jeg virkelig problemer med kroppen…kvalme, opkast, maveproblemer og ondt i hoften, men tanken om at der kun var 3 omgange tilbage fik mig ind i løbet igen.

På et tidspunkt omkring de 40 til 50 km lå jeg på en samlet 4. plads, men måtte give plads til de andre og endte på en 7. plads. Kristian Cecil løb et virkelig stabilt løb hele vejen igennem og tog mig da der var ca. 30 km igen og Henrik Granlund løb flot og sikkert forbi mig på sidste omgang. Det var først på de sidste 2 km jeg glemte alt om smerte og maveproblemer og  løb igennem på fuld kraft.

Jeg løb de 100 km i tiden 9.18.20

Men dog var Kim Hansen fra Viborg AM bare en klasse for sig selv og vandt 100 KM DM 2018.

Energiindtag:

Sukkervand, cola og elektrolytter.

Næste gang bliver der ændret lidt i mængden og hvordan det skal indtages samt der skal lidt pandekager ind efter de første 4 – 5 timer.

FSM Extrem Maraton

***Juni***

start-extrem-maraton

Extrem-maraton Faaborg

Mit første marathon skulle i 2014 ha’ være dette extrem maraton i svanninge bakker…hvad tænkte jeg dog på dengang…havde jeg ikke læst at det var et extrem løb og så mit første marathon…skulle jeg ikke først ha set om jeg overhovedet kunne løbe 42,2 km…det kostede mig også dengang en kæmpe overbelastning med følge af løberknæ og problemer med mit løb 18 mdr. efter….Jeg køb dengang 8 omgange ud af 10.

Nu skulle dagen bevise om jeg er blevet stærkere de sidste 4 år…

Det er en utrolig fed rute med vilde stejle bakker og masser af walisiske kvæg af racen.. Welsh Black…damn nogen store kager de laver…undgå dem især i den høje fart ned af bakkerne.

Jeg var godt løbene på dagen…testede for første gang væske og sukker og elektrolyt…super duper overhovedet ingen maveproblemer og kroppen blev presset til det yderste..

Jeg indtog energi ca. hver 20 min. (4.2 km) således:

1 omgang: Ingenting

2 omgang: 250 ml… 5 gram sukker

3 omgang: 250 ml… 5 gram sukker

4 omgang: 250 ml… 5 gram sukker

5 omgang: 250 ml… 10 gram sukker halv sukker halv cola

6 omgang: 250 ml… 10 gram sukker halv sukker halv cola

7 omgang: 250 ml… 10 gram sukker halv sukker halv cola

8 omgang: 250 ml… 15 gram sukker i form af cola

9 omgang: 250 ml… 15 gram sukker i form af cola

10 omgang: 250 ml. 15 gram sukker i form af cola

Jeg løb mit extrem maraton i tiden 3.35.42 og blev nummer 1…25 minutter foran nr. 2.

24 Timer Ved Havet

*****Juni*****

24 Timer ved havet 2018

24 Timer ved havet 2018

Mit første 24 timers ultra løb skulle løbes i Sæby under det vildeste og fedeste vejrforhold og alt var forberedt ned til mindste detalje. Alt fra hvad jeg skulle drikke, spise, skifte tøj, opladning af ur, musik og meget mere… time for time…Men ak…

Jeg har altid haft problemer med maven når jeg får sukker og væske under hurtig løb…nu skulle jeg jo løbe langt og langsomt, så nu skulle jeg prøve rigtig mad, så både motivationen og kroppen var klar til en hel dags løb…Men jeg kan kun anbefale ikke at gøre det…det er utrolig svært at styre hvor mange gram sukker du får igennem din mad samt det energi tilskud du tager i form at cola og andet…lige pludselig har du overskredet de 50 gram sukker pr. time samt du har en masse ufordøjet mad i systemet som bare ødelægger dig stille og roligt…du får klart maveproblemer af det.

Hold din plan

Drik kun vand…elektrolytter og sukker igennem hele dit løb…(et eksempel…en 1/2 cola er 50 gram sukker og en 1/2 liter vand er max hvad kan kroppen kan optage i timen) hvis du får problemer med enorm sult kan du spise en pandekage, banan eller nødder….jeg takker mange gange Mathias Jørgensen.

De første 4 timer forløb rigtig godt…men frem til de 8 timer begyndte jeg at få problemer med maven…jeg holdt stadig farten…men fra de 8 timer til 13 timer gik det bare ned af bakke…tempoet faldt og kvalme og løbermave begyndte at være det der fyldte mest…nu var det ikke sjovt længere…Jeg måtte så også trække stikket kl. 01.00 og sige tak for denne gang.

Jeg har bestemt ikke tabt modet…jeg var i super form og troen på et 24 timers fra start til slut er bestemt hvad jeg ser frem til i 2019.

Jeg løb 111.272 km på de 13 timer…bestemt ikke super i orden…men jeg er blevet klogere.

Eventyrløbet

*****Maj*****

Eventyrløbet 2018

Eventyrløbet 2018

Det årlige kristi himmelfartsløb i Odense blev igen i år løbet i et utroligt godt vejr og hygge på cirkuspladsen med Carlsberg Nordic og stakkevis af Super Duper pølser og godt selskab af halvtrætte løbere… lige min verden. I år havde jeg Uffe Lund med rundt til opvarmning som jeg jo altid gøre alene med de forskellige ritualer som man har fået igennem tiderne. Det var rigtig hyggeligt og vi begge så frem til at jorde den sidste års vinder på vores hold…Jeg vidste godt at jeg nok heller må løbe under 38 min. på de 10 km….for lige at være sikker på at sejren var der…Så jeg lagde ud i pace 3.40…Det utrolige var at Uffe også var med på ideen på de første 2 km…jeg tager sgu hatten af for dig Uffe…det var en jernvilje du bedrog med der…Med mere træning så løber du snart fra mig…

Alt i alt en god løbedag på en dejlig varm dag i Odense…som jeg løb i tiden 37.41 i den blå trøje.

Hannover Marathon

*****April*****

Haj Marathon Hannover

Haj Marathon Hannover

Det første forårs løb var længe planlagt skulle være i Hannover. Det skulle også ha været et PR løb og gerne under 2.55…da ruten er utrolig flad. Men forberedelserne til løbet har ikke været optimalt for mig på alle punkter. Det er altid fedt når vejret er super…men det kan også være for super…især når man har trænet i koldt vejr lige frem til løbet og så lige pludselig er det sommer med grader helt op på 25 i skyggen…det var simpelthen for varmt på dagen…Starten gik rigtig fint…friske ben og 10 grader i luften…det var super duper…og løbet frem mod 21,0975 km var bare iorden 1.26 lød tiden på og stadig ok ben og mave…men så ved omkring 24 km og frem mod 27 km og varmen begyndte….skete der det som ikke må ske så tidligt i løbet…. kroppen blev træt…min energi indtag under løbet var bare iorden og slet ingen problemer…men det var nok kosten op til løbet jeg har fejl planlagt…vidste godt at kartofler kun har 1/3 kulhydrater af hvad pasta og ris har…men det er bare bedre for min mave frem til et løb..det skulle prøves…men det er slut nu…for hvis jeg skal ha fyldt min 700 grams depot op…skal jeg spise alt for mange kartofler…tilbage til ris og pasta..så spørg man, hvorfor jeg kunne finde på at eksperimentere med det op til et løb…ja..hvis man skal prøve nyt vil jeg mene det er bedste at gøre det i pressede situationer, så ved man om det virker. Der kommer altid et nyt løb.

Byløbet

Hannover er virkelig et fedt løb og godt arrangeret…men selve ruten kunne godt være mere imponerende omkring udsigten…lidt for meget marker og træer…det er jo et byløb…jeg vil se serværdigheder. Nu når tempoet alligevel gik ned med 60 sek. pr kilometer på de sidste 12 km.

Jeg løb i tiden 3.13.07…ikke imponerende efter den form jeg er i lige nu..burde jeg løbe under 2.50…men jeg tror jeg valgte den rigtige beslutning ikke at presse kroppen da jeg kunne mærke at den ikke var ok og heller vil være klar til det næste løb om 2 mdr.

Stagsevold Trail Cannonball

***Januar***

Stagsevold Trail Cannonball

Stagsevold Trail Cannonball

Mit livs hårdeste Marathon…så er det sagt…Det var bestemt ikke pga farten…men mere alle de marathon jeg allerede havde løbet i Januar…og bestemt ikke mindst det halv hårde terræn, som gjorde det til det hårdeste. Det var helt sikkert erfaringen der fik mig igennem løbet og at jeg kunne løbe hele vejen rundt…også op af bakkerne…det må siges at jeg på næstsidste omgang, valgte at gå om af bakken før depotet…simpelthen for ikke at ødelægge sidste omgang, men så fik den også fuld skrue op af bakken før mål på sidste omgang.

Det var en meget kold dag…frysepunktet med kold vind lige ind fra havet…men sikke en udsigt.

Kan godt mærke at jeg ikke havde mine Topo på idag…men istedet Inov8 UltraRace som var en smule for smalle til mig…så jeg fik en blodvabel på størrelse med min lilletå på min lilletå.

Det er et fedt område og et rigtig godt løb som jeg helt sikkert skal løbe igen

Idag stod den også på Coca Cola half and half og en halv elektrolyt i 0,5 liter…ialt 1.25 liter… samt en 32Gi Endure Sport Chews 50 gram

Jeg løb i tiden 4.19.03

Rydså “Så skal vi igang” Marathon

***Januar***

Rydså "Så skal vi igang" marathon

Rydså “Så skal vi igang” marathon

Altid fedt at løbe marathon hos Morten Iversen…6 omgange med alt fra asfalt til grus og seje bakker. Vejret var perfekt…0 grader og tørt. Idag løb jeg med Ole Toft på de første 4,5 omgang og vi fik en rigtig hyggelig snak om alt imellem himmel og jord. Han er bare en sand Marathon Maniac som han selv skriver. Han kan simpelthen bare løbe og løbe og løbe..

Benene var meget tunge idag…kan godt mærke at jeg mere er en “sætte sig op til et løb typen” som kræver restituation og det kan mine gamle ben godt lide. Men jeg er jo nød til at mærke følelsen af mega træthed og især følelsen af de hårde slag fra et baseball bat på lårbasserne på alle 42 km…når jeg nu vil prøve et 24 timers løb i fremtiden.

Idag stod den også på Coca Cola half and half og en halv elektrolyt i 0,5 liter…ialt 1.25 liter… samt 5 stk. 32 Gi Endure Tabs.

Jeg løb i tiden 3.44.59

MarathonDanmark Thurø

***Januar***

marathondanmark Thurø

Klar Frost

Første marathon hos MarathonDanmark på Thurø og bestemt ikke sidste…for det var en super rute.

Jeg startede lidt stille ud…benene var lidt tunge endnu efter Pandekage Marathon i fredags…men efter 20 km og i godt selskab…begyndte de at virke igen og så satte jeg tempoet op fra 5.25 i pace til 4.45 i pace og det gik rigtig fint og Coca Colaen half and half og en halv elektrolyt i 0,5 liter fungerede bare… samt 5 stk. 32 Gi Endure Tabs som optages super godt…der er 10 stk. i en beholder (50 gram) men de sidste blev langsom til pulver pga rysteturene…fordel dem i små poser inden løbet.

Jeg løb i tiden 3.38.03

HCBM Pandekage Cannonball

***Januar***

pandelampe HCBM

Klar til start

Årets første marathon blev til aftenløb i Hollufgård området…samme rute som til nytårsløbet…det var godt, for der var sgu mørkt i den skov…vejret var perfekt… for der var tørvejr, men ruten var stadig alt for våd og mudderet og det kunne mærkes på tempoet og kroppen…så der måtte musik i ørene og nyde mørket og spøgelserne istedet…et fedt løb og kanon rute..der var bare for vådt.

Vi fik en flot Casper som medalje og dejlig selskab med pandekager efter løbet…i kan bare det der HCBM.

Energi indtagelsen stod på Coca Cola og vand half and half med en halv elektrolyt og en 32Gi Endure Sport Chews 50 gram

Jeg løb i tiden 3.45.43

Profil 2018