* Morud Cannonball * Bygholm Sø Ultra * Ringkøbing Fjord Cannonball *

100 km DM Viborg

Tekst følger

Morud Cannonball

***Marts***

Morud Cannonball
Marathon Holdet

Sidste Marathon inden Coronakrisen rigtig brud ud i Danmark.

Det var et testløb for mig, hvor jeg skulle holde min 6 timers pace i et ret kuperet terræn, men hvor jeg kun skulle løbe i ca. 3 timer, så det skulle være muligt.

Desværre holdt den ikke på den sidste omgang på 10,5 km, hvor tempoet gik en smule ned fra min gennemsnit pace 4.30 som var målet til gennemsnit pace 4.34…

Måske var mit fokus på løbet ikke godt nok eller så var det mit energiindtag som også var et testforsøg med et nyt produkt fra Manuka Sport… Smagen var fin og den gav det energi som jeg havde brug for…men fik til sidst lidt problemer med maven.

Men selvfølgelig var det også nemmere at holde tempo når jeg havde en hare foran mig som løb et halvmarathon… nemlig Kristian Cecil, så da han stoppede gik mit tempo nemlig en smule ned ad.

Jeg var virkelig godt løbende den dag, men igen er det svært at holde fokus når maven driller… Jeg holder nu fast i 32GI Gels som ikke volder mig problemer.

Der var mange fremmødte og det var virkelig en fed rute samt der var fine indendørs faciliteter og gode badeforhold.

Jeg løb alene de sidste 21 km og løb i tiden 3.14.35 og uret viste 43 km…så jeg var godt tilfreds og kunne godt ha løbet i 6 timer, hvis ikke maven drillede.

Opdatering….IAU Nordic 6 Hour Challenge 18 April er desværre blevet aflyst…som skulle ha været min debut på Ultra Landsholdet.

Nu gælder det om at holde fokus og træne det mentale (Nemlig det uvise om hvornår der kan løbes konkurrence igen) og holde formen vedlige uden at toppe.

Bygholm Sø Ultra


***Februar***

Bygholm Ultra

Planen for 2020 var faktisk at jeg skulle træne mindre og mere fokus på det mentale. Men efter at ha deltaget i Bygholm Sø Ultra og snakket med de andre løbere fik jeg lige pludselig lyst til at sætte fokus på 2 store løb inden sommerferien og så kan jeg altid vende tilbage til min plan derefter.

Det betyder så at jeg skal igang med tempoløb de næste 2 mdr. og et lille vægttab på 5 kg så den lille dunk forsvinder.

Det var en hyggelig dag i Horsens, hvor der blevet løbet i et godt tempo på 50K og 6 timers.

Jeg havde en plan med at løbe i pace 4.30 så langt det var muligt med den ikke så gode form jeg pt. er i.

Så jeg valgte at følge David og Peter som lagde ud i et pænt tempo. 4.30 og de var godt løbende, så jeg lagde mig lidt i læ hos dem.

Jeg løb de første 38 km i det tempo og måtte så gå ned i tempo og sluttede i gennemsnit 4.44 og løb de 52 km i tiden 4.05.35

Havde stadig lidt tunge ben efter 100k i starten af januar og det hårde byggeri jeg er igang med. Men det er kun godt for det mentale overskud senere hen.

Jeg bruger stadig 32Gi gels både elektrolyt og gels og det virker bare…samt jeg begynder med digestive kiks efter de 40 km… til næste løb vil jeg lige prøve at starte lidt tidligere med digestive samt jeg skal bruge nogen gels fra Manuka Sport.


Profilen Ultra Marathon 2020

Ringkøbing Fjord 100 KM

****Januar****

100 km Ringkøbing Fjord Rundt
Fjorden Rundt i Modvind

Efter hårdt fysisk arbejde i haven hele julen, så jeg virkelig frem til Ringkøbing Fjord Cannonball 100km. Det ville også blive mit længste løb fra A til B, så jeg var virkelig spændt som en rookie

Der var 5 depoter undervejs, så resten skulle du selv sørge for. Jeg kan godt se nu at mit udstyr nok ikke var helt up2date og det fik jeg også at mærke fra start.

Afsted tidligt om morgen for starten var klokken 0730 ved Ringkøbing Svømmehal.

Så jeg var den sidste mand der forlod starten og løb mig stille og roligt op i feltet og ikke slippe nogen før jeg kunne se løbere foran mig og det var fordi mit ur ikke virkede på dagen med GPX.

Men det gjorde bestemt ikke turen mindre spændende, for jeg mødte rigtig mange sjove, hyggelige og seje ultraløbere på en dag som den.

Det var en dag med god vind fra nordvest og det fik vi også at mærke på godt 40 km nonstop.

Det er virkelig en fed rute og super gode depoter med venlige supporter.

Min plan var at løbe på omkring 9 timer, men jeg tror det var meget godt at jeg holdt igen med kræfterne hele vejen rundt, for der var mange der havde lagt for hårdt ud i starten som led til sidst.

Så denne tur blev i hyggens tegn med masser af mentaloverskud som blev testet undervejs.

Jeg havde 3 liter vand i rygsæk og en 1/2 l softflaske med coca som blev fyldt op ved hver depotet (2,5l). 7 gels 32gi og 4 elektrolyt gels 32 gi samt 10 Digistive med fuldkorn og en snickers var mit energiindtag på de 100 km.

Jeg løb i mål sammen med Thomas Lykkeberg i tiden 10.17.38

Lønbæk Cannonball gør det virkelig godt med gode forhold over det hele.